20. maaliskuuta 2014

Parasta juuri nyt: Valo

Olen vuodenaikaihminen. Kesällä intoilen luonnosta ja etenkin vesistöistä, lämpimistä kesäöistä ja virkistävistä kesäsateista. Syksyllä tunnelmoin pimeneviä iltoja, ruskaa, teetä ja villasukkia. Ensilumen saapuessa olen aina yhtä vaikuttunut siitä, miten uskomattoman kaunista kaikki on. Tykkään siitä, miten eri lämpötiloissa lumi kuulostaa erilaiselta kenkien alla, ja siitä, miten kirpeä pakkasilma kutittelee nenää. Olen myös säätilaintoilija. Iloitsen, kun aurinko paistaa, kun sataa, kun myrskyää tai kun sataa lunta. Muut pyörittelevät silmiään, kun minun reaktioni kaatosateeseen on mennä parvekkeelle, jotta kuulen sen ihanan ropinan paremmin. Ainoastaan kovasta helteestä en kertakaikkiaan pidä, sillä se vie minulta kaikki voimat. Muuten iloitsen melkein mistä tahansa säästä. Ehkä se on jopa osasyy onnellisuuteeni. Löydän aina jotain iloitsemisen aihetta.

Nyt on kuitenkin vuorossa kevät. Se on alkusyksyn ohella lempivuodenaikani. On ihanaa seurata, miten luonto herää eloon talven jälkeen. Se ensimmäinen vihreä on yksi kauneimmista väreistä, mitä tiedän. Eniten minuun vaikuttaa kuitenkin lisääntyvä valo. On ihanaa, kun ei tarvitse enää herätä pilkkopimeässä, samoin on mahtavaa, kun ei ole työpäivän jälkeen vielä pimeää. Saan valosta todella paljon energiaa, ja olenkin ollut viime viikkoina erityisen pirteä.

Kuva täältä.
Huomaan mieltymysteni vaihtelevan vuodenaikojen mukaan. Keväällä tekee mieli kaikkea raikasta ja värikästä. Jos pitäisi valita keväälle yksi maku, se olisi sitruuna. Sitruuna on raikkaan kirpeää ja iloisen keltaista. Loppukevään maku on tosin ehdottomasti parsa, josta innostun vuosi vuodelta enemmän. Samalla tulee aina harjoiteltua hollandaise-kastikkeen tekemistä itse. Se onnistuu jo aika hyvin!

Keväällä tekee mieli pukeutua keltaiseen ja hymyillä maailmalle. Koska keltainen ei sovi minulle, tyydyn pelkkään hymyilemiseen.

Kuva täältä.
Onneksi on kevät.

6 kommenttia:

 1. Itsekin nautin erilaisista säätiloista! :D Jos tietysti on esim. töihin menossa jalan niin se kaatosade ei ole kovin toivottu, mutta rauhallisena koti-iltana sinne kaatosateeseen voi mennä vaikka tanssimaan ympäriinsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en minäkään nyt kilju riemusta, jos olen vaikka kävelyllä ja alkaa sataa kaatamalla, mutta saatan kyllä mennä vapaaehtoisesti sateeseen seisomaan tai hyppimään, kunhan sieltä pääsee halutessaan nopeasti myös takaisin sisälle kuivaan ja lämpimään. :) Sateenropina on myös yksi ihanimmista äänistä!

   Poista
 2. Täällä ilmoittautuu yksi helteen inhoaja! Ne kuluneet hellekesät on ollu mulle ihan tuskaa. Olo on ihan voimaton ja päätäkin särkee välillä helteen takia.

  Minä rakastan ukkosta! Voisin seurata salamoita ja jyrinää tunti tolkulla. Harmi ettei täällä päin kovin upeista ukkosista useinkaan päästä nauttimaan mutta nautin niistä pienistäkin!

  Sekametelisoppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluaisin paljon useammin ukkosia! Ehkä siksi olenkin ukkosesta aina niin innoissani, kun se on sen verran harvinaista herkkua. Usein ukkonen vielä liittyy kesällä siihen, kun tulee hellejakson jälkeen vihdoin viilentävä sade.

   Poista
 3. Mäkin pidän erilaisista säätiloista, mutta hellettä rakastan kaikista eniten! Olen ihan toivoton vilukissa, mua palelee lähes koko ajan, ja kesälläkin kuljen usein takki tai vähintään neule päällä silloin, kun suurin osa suomalaisista loikkii jo kesämekoissa ja sandaaleissa, joten olen aivan haltioissani kunnon helteestä :) Toki siinäkin liika on liikaa, mutta enpä muista, milloin Suomessa olisi ollut mielestäni liian kuuma.
  Loskakeli ja räntäsade tosin ovat sellaisia juttuja, mistä en löydä mitään hyviä puolia :D Kävelen jatkuvasti joka paikkaan, joten myös todella kova vesisade varsinkin yhdistettynä tuuleen on vähän hankala, sillä en välittäisi kastua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä ihmiset ovat erilaisia! Minullakin on kyllä jatkuvasti palelevat varpaat, mutta pidän silti enemmän viileästä säästä. Helteellä minulle tulee nopeasti tukala olo. Muutenkin raikkaan ja viileän ilman hengittäminen on yksi ihanimmista asioista, mitä tiedän.

   Loskakelistä ja räntäsateesta en kyllä minäkään voi sanoa pitäväni. Vesisade on kivaa, samoin lumisade, mutta räntä ei. Kuljen myös paljon jalan, mutta sade ei yleensä haittaa minua muuten kuin sen takia, että silmälasit kastuvat.

   Poista