13. maaliskuuta 2014

Väliraportti: Lisää kasviksia

Kuukausi alkaa olla taas lähes puolessavälissä, joten ajattelin taas raportoida, miten kuukauden muutos on tähän mennessä sujunut. 

Tilastonörttinä olen taulukoinut, mitä kaikkea on tullut syötyä. Olin syönyt tässä kuussa eilisiltaan mennessä 59 annosta kasviksia, mikä tarkoittaa keskimäärin noin 4,9 annosta päivässä. Ihan en ole siis saavuttanut tavoitettani eli viittä annosta, mutta aika lähellä kuitenkin.

Tältä kuukausi näyttää tähän mennessä:


Kiinnostavaa kyllä, olen syönyt arkena keskimäärin enemmän kasviksia kuin viikonloppuna. Se johtuu varmaan pääasiassa siitä, että syön arkena paljon säännöllisemmin kuin viikonloppuna.

Vihannesten ja hedelmien jakauma puolestaan näyttää tältä: 
 
Noin neljäsosa on siis ollut hedelmiä ja loput vihanneksia. Ihan hyvä jakauma minun mielestäni. Luokitteluni on sitten ihan arkinen ja epätieteellinen. Esimerkiksi tomaatti on tieteelliseltä kannalta hedelmä, mutta lasken sen tässä vihannekseksi, kuten kaikki muutkin ei-niin-makeat kasvikset. Marjoja söin tässä kuussa ensimmäistä kertaa tänään aamupalalla, joten niitä ei ole vielä näissä tilastoissa mukana.

Miten kuukausi on sitten käytännössä sujunut? Täytyy sanoa, että hyvin. Vaatii jonkin verran suunnittelua ja muistamista, että tulee syötyä tarpeeksi kasviksia, mutta kyllä niitä kasviksia myös kertyy aika helposti. Tällainen "päinvastainen" tilastointi on myös ollut varsin mielenkiintoista. Olen joskus merkkaillut päivän syömisiä Kiloklubiin, ja voi sitä ahdistuksen määrää, jos kalorit menivät yli tavoitteen. On jotenkin paljon positiivisempaa laskea vain kasviksia ja yrittää saavuttaa tietty määrä, ei pysyä jonkin määrän alla. Toki tähänkin pitää suhtautua sopivalla rentoudella eikä alkaa illalla järsiä vielä yhtä porkkanaa, vaikkei olisi edes nälkä. Taulukko on kuitenkin pitänyt motivaatiota yllä ja auttanut myös hahmottamaan, kuinka paljon kasviksia todella tulee syötyä.

Suurille muutoksille ei ole nyt tarvetta, kun homma näyttää sujuvan hyvin melko vähällä vaivalla. Lähinnä pitää muistaa kasvikset myös viikonloppuisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti