1. toukokuuta 2014

Kuukauden muutos: Venyttely

Henkisemmän kuukauden jälkeen ajattelin taas tehdä jotain vähän fyysisempää. Voin kuitenkin näin heti alkuun sanoa, että tämä ei sitten ole mikään "yritän saavuttaa spagaatin" -kuukausi. Olen notkeudessa samanlainen luonnonlahjakkuus kuin Kanki-Kaikkonen.

Kärsin länsimaalaisen toimistotyöläisen tyypillisistä ongelmista, eli niska ja selkä ovat jatkuvasti jumissa. Selkäni on muutenkin herkkä kipeytymään. Joskus ehkä kymmenen vuotta sitten (kylläpä tuleekin vanha olo...) sain jo selkäni hyvään kuntoon venyttelemällä, mutta nyt en ole venytellyt säännöllisesti enää vuosiin. Siksi haluaisin saada siitä uudestaan rutiinin.

Kuva täältä.
En aseta mitään notkeustavoitteita, koska se ei ole minulle pääasia. Ennen kaikkea haluaisin, ettei selkäni olisi niin usein kipeä ja etteivät niskat olisi jatkuvasti jumissa. Uskon, että venyttelystä olisi siihen apua.

Kuukauden tavoite: Opettelen venyttelemään säännöllisesti.

2 kommenttia:

  1. Tämä tavoite tekisi hyvää itsellenikin. Seisomatyössä selkä kipeytyy pitkinä päivinä helposti, eikä tämä joka päiväinen datailukaan yhtään auta sen kanssa - saa vaan vielä hartiatkin lukkoon ja kipeiksi selän lisäksi. Yleensä tulee antauduttua venyttelylle vasta pakon edessä kun mikään ei enää meinaa kääntyä tai liikkua ilman kipua, niin hölmöä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on sama vika, että teen yleensä asialle jotain vasta sitten, kun tulee jotain vaivoja. Olisihan se nyt oikeasti kivempaa ja fiksumpaa, ettei tulisi niitä vaivoja ollenkaan.

      Poista