1. huhtikuuta 2014

Kuukauden muutos: Meditaatio

Kuten jo aiemmin kerroin, en oikein kestä olla tekemättä mitään. Ahdistun helposti omista ajatuksistani. Minulla on myös harmillisen huono keskittymiskyky. Pompin tekemisestä toiseen. Jos vaikkapa nettisivu latautuu hitaasti, menen siksi aikaa toiselle sivulle, ja muistan sitten ehkä puolen tunnin päästä, että se toinenkin sivu on jo varmaan latautunut. Töissäkin tulee monesti levoton olo, kun pitäisi keskittyä työtehtäviin pitkiä aikoja kerrallaan.

Päätin kokeilla tässä kuussa meditointia. Siitä voisi olla apua keskittymisvaikeuksiin ja levottomuuteen. Haluaisin myös oppia olemaan pelkäämättä ajatuksiani. Haluaisin osata suhtautua ajatuksiini niin, että ne tulevat ja menevät, mutta niihin ei tarvitse jäädä vellomaan. Haluan oppia rauhoittamaan levottoman mieleni. Uskon myös, että rauhoittumishetket arjessa tekisivät minulle hyvää.

Kuva täältä.
Olen toki tietoinen siitä, ettei minusta kuukaudessa tule mitään zen-mestaria, mutta uskon, että kuukaudessa ehtii nähdä jo jotain vaikutusta. Koska olen moderni nuori nainen eikä minulla ole tällä hetkellä oikein mahdollisuutta mennä minnekään kursseille, päätin hyödyntää modernia tekniikka. Aion tässä kuukauden aikana testata Androidin meditaatiosovelluksia. Testin tulokset kerron kuukauden lopulla. Lisäksi aion kokeilla meditointia näillä ohjeilla.

Viime kuusta viisastuneena en halua asettaa itselleni tällä kertaa liian tiukkoja tavoitteita. Tässä siis kuukauden tavoitteet:

1. Meditoin useamman kerran viikossa.

2. Testaan eri meditaatiosovelluksia.

Odotan jo mielenkiinnolla, mitä kuukausi tuo tullessaan.

4 kommenttia:

 1. Itse kun kokeilin joskus meditaatiota niin viikonkin kokeilun jälkeen tuntui ero! :D Siinä rentoutuu mukavasti ja saa niitä ajatuksia pois päästä kun keskittyy rauhalliseen hengittämiseen eli pysyy myös rauhallisena ajattelemisen ajan :) Erittäin kätevä keino rentoutua! :)

  VastaaPoista
 2. Mulle ainakin mindfulness-harjoitteiden tekeminen on ollut todella hyväksi rentoutumisen kannalta :) Mullekin on vaikeaa olla tekemättä mitään ja vain olla omissa ajatuksissa, kun helposti silloin tulee mieleen ahdistavia ajatuksia, joita haluaisi paeta. Myös hiljaisuus tuntuu helposti hankalalta, vaikka toisaalta taustamusiikkikin voi ärsyttää. Meditointi voikin auttaa myös hiljaisuuden kestämisessä :) Itse pidän kaikista eniten mahdollisimman yksinkertaisista harjoituksista, ei mitään liian henkistä minulle kiitos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei minullakaan ole tavoitteena yhtyä universumin sieluun tms., vaan ihan vain rauhoittaa mieltä. :D

   Poista